Followers

Monday, March 10, 2014

Dealing with Pregnancy Qs

Adat orang baru kawen, gi mana-mana semua tanya "Dah Berisi ke?"

Dan bila jawab belum berisi, ramai yg ingat daku menipu. Hoit, soal hidup-mati-jodoh ni bukan benda yg sesuai nak buat joke or teka-teki.

Yes, I'm not yet pregnant...Maybe I did put on a few extra pounds. Sebab tu nampak chubby sket.

Sebenarnya I was on medication a few week before Nikah sampai la masa honeymoon which contribute to hormonal changes. The medication's side effects are similar to morning sickness sampaikan Dindongie tanya benda yg pelik2 which indicate that I might be pregnant. We did see the doctor a few days after that, just to ensure that I'm ready and healthy to carry hot buns in my tummy. Dokter cakap aku sihat sejahtera. Sempat lagi bagitau yg 25 to 30 adalah waktu terbaik untuk beranak-pinak.

Aku ni kira nasib baik sebab both family dah ade cucu. So, xde la kami ni didesak untuk conceive secepat mungkin. But at the same time memang look forward on starting a family together. Lagi baik kalau dapat kembar... syok giler. ^_^. Family aku mmg menanti2 siapa la yg dapat anak kembar sebab nenek aku kembar seiras tapi anak2 xde yg kembar. Sesiapa yg ade petua nak beranak kembar, sila la share.

Akhir kata, Allah knows BEST.


2 comments:

  1. moga2 cepat dapat baby kembar..hehe... banyakkan berdoa.. ena ni lepas gugur. tapi kita kena kuat semangat sebagai perempuan pasti akan dapat soalan macamtu.. semua di tangan Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. rezeki di tangan Allah ^_^

      Delete