Followers

Tuesday, July 19, 2011

Jangan jadi pompuan cun tapi kotor tahap cipan..

Tadi, tengah sibok mengoogle pasal drama baru Kim Sun Ah aku ternmapak al-kisah sorang budak perempuan yang bergelar ulzzang.

Fenomena Ulzzang ni popular sangat kat korea. Maksud perkataan ni ialah Best Face

Belive it or not, awek yang bernama Bae Dalmi ni x pernah basuh muka selama 2 tahun. Dia seorang yang obsess dengan make-up. Even tido pon calit seinci dua bedak. Die juga seorang perfectionist yang tengok cermin beribu kali dalam sehari.

mak die yang tension dengan perangai anak die telah menghubungi stesen TB korea. Semasa di undang ke rancangan tersebut, sorang Doktor berjaya pujuk awek ni cuci muka dia.

Result?

Kulit minah tu tua 2 kali ganda dari usia sebenar..

Yang agak peliknye, kalo tengok betol2 gambar lepas cuci muka tu korang kan perasan yang muka die x macam orang dah 2 tahun x cuci muka..

Muka aku kalo x cuci 2-3 hari pon dah kua jerawat..

Aneh....

Ape2 pon, layan je la gambar die ni..

before & after wash

PS: Pakai bedak pon aku malas, ni kan plak nak mekap bagai..

1 comment:

  1. gile la..tp muke tetap cun..haha

    ReplyDelete