Followers

Friday, July 22, 2011

Kumpulan Gula-Gula versi muslimah.. Cuba pancing peminat bertudung pula

Good morning!

Bos ade ni. So, aku akan mengarut dengan seringkas mungkin...


Gambo diatas bukan la gambar blog shop yang menjual pakaian funky and groveeeh untuk perempuan bertudung tetapi adalah gambor terbaru kumpulan yang dulu bergaya bajet cam dorang baru diterbangkan dari pusat mengklon Wondergirl iaitu kumpulan Gula-gula.

Kalau x silap aku, dulu kat korea ade kumpular Sugar tau..Debut tahun 2003 (mase tu TVXQ pon x bom lagi). Dorang dah berpecah tahun 2006, hanye Ayumi je yang masih aktif lagi walaupon dah x popular cam dulu.


Adakah ini satu kebetulan?. Xkan company dorang x perasan yang Sugar = gula. Mungkin jugak die ingat xde orang perasan persamaan ini. Tipu la kalau management dorang cakap x pernah buat kajian pasal kumpulan K-Pop sebab memang obvious dorang ni nak debut sebagai kumpulan yang inspired by Kpop.

Namun, bukan ini persoalannya...

Baru2 ni tersekodeng kat TiubKau video performance kumpulan gula-gula. Eh..eh.. ade awek muslimah la...

Dengan kebolehan aku menari tarian "AntInAPan" cam Taeminnie dalam video Replay, aku rase bila2 mase boleh jadi ahli baru gula2.Sebab utama dorang rugi kalau x amek aku jadi member

1. Tudung lilit- check
2. Skinny Jeans - Check
3. Muka ala-carte - check
4. Dance skill - Super check (dulu aku pernah perform lagu "buah-buahan tempatan" mase hari Q sekolah)
5. Kasut but - Ade kat rumah. Siap steel toe lagik

Aku bukan jeles ke hape, tapi x sesuaiii key....

Memang la tak beraksi ghairah, tapi tetap terkenje2..

Mungkin ade jantan2 kat lau sane yang cakap "bukan nye buat pole dancing pon!", yep.. memang la bukan tapi sebagai wanita bertudung, baik menari kat rumah je.

Baru2 ni buat la tarian ala innocent, nanti bile dah ade follower tetibe jadi Kumpulan Selepas Sekolah pulak (parody AfterSchool).

Aku ade gak chat dengan kawan aku kat soompi (orang thai) yang jugak seorang kipas susah mati Kpop. Die tanye aku balik.

"I thought women with veil (die xtau nak sebut tudung T_T) should portray a demure image.. Is it OK to dance in public that way?"

"Dun have the right to judge..." Aku balas balik.

Mungkin die jugak terkaget bile tengok link yang aku bagi kat die...

Untuk terus mempopularkan kumpulan ni, Aku cadangkan Management dorang buat parody lagu2ni.. kompem meletopzz

1. Miss A - Bad girl Good Girl (boleh tengok kot2 ade yang menari super sexy ala2 Jia)

2. Rainbow - A (Lagu yang sangat cute.. lagi best kalau pakai super hot pants)

3. After School - Bangkok City (Boleh adjust jadi KLCC)
4. Rania - Dr. Feel Good aka Bomoh Baik Punyeee (drop on the floor babeh)

5. Dambi- Crazy @ Tak brape waras.. boleh pinjam kerusi ofis aku buat prop..


Banyak tol aku membebel...

Najis, keje x siap lagi..

AdiosAmigosss...










2 comments:

  1. Apo lae Ceria.. Jom buat group nyanyi lagu sekolah Malim..heheh

    ReplyDelete