Followers

Wednesday, March 21, 2012

Nonsense English In Korean Songs

Kpop... Budak2 zaman sekarang dah mula gila kpop. Oppa sana, oppas sini. Aku sebagai Fan yang separa matang hanya mampu tersenyum bagaikan pedo-noona melihat kehenseman adik2 Kpop....ngeee...


Selepas membuat kajian selama hampir 6 tahun bergelumang dalam dunia Kpop (trimas kepada SHINHWA), aku mendapati Artis2 kpop suka menyelitkan perkataan yang agak kurang kewarasan dalam lagu dorang.


1. SHinee - Ring Ding Dong, Lucifer, Stand By Me


 So fantastic, fantastic, fantastic, elastic, elastic....
Roboholic, robotronic,
Together make it Love


Fantastic tu aku faham la... Maybe awek tu da bomb. Tapi part Elastic tu memang x masuk akal. Adakah awek tersebut pakai seluat berpinggang elastic? ataupon gadis tu gemar makan getah oren yang bulat. Hmmm..... Ade ke perkataan roboholic dalam kamus??? X sabar nak kaji lirik dalam album baru dorang.

2. SNSD - Gee

Gee, gee, gee, gee, baby, baby


adakah mereka hanya belajar huruf G masa sekolah tadika???

3. TVXQ - Purple Line

Really wanna touch myself


Pengakuan berani mati seorang lelaki dalam sebuah lagu. I don't want to know if you are desperate enough to touch your own thing. Ewwww!

4. Beast - Bad Girl, Beautiful
Please my hate girl
Make a love baby, Just make a love

X faham. Kalau translate bahasa melayu pun x logik (Tolong saya benci perempuan ataupon puaskan kebencian saya perempuan????). Dan sekali lagi, x perlu la mengajak awek anda bercengkerama di dalam lagu. Sangat perverted.

5. Rainbow - Gossip Girl

I wanna gosship (Bunyi cam ghostship) girl.. I wanna ghosship girl...Sexhy Maskara.. Lip Gerloshh

Seluruh lagu berbunyi seperti menyanyi sambil makan. belum ditambah dengan perkataan2 yang x perlu dinyanyikan dalam bahasa inggeris.Total disaster.

6. Rain - Rainism

........ Magic stick

Tongkat magik? Semenjak bila Rain belajar buat magic. Adakah beliau sekrang bercuti untuk belajar di Hogwart??

7. KARA - Preety Girl

If you wanna pretty, every wanna pretty

Yeah, I know you want to be pretty... but the lyric is far from preety. It's pretty BAD!

8. F(X) - Pinocchio

I'm in ddddd-danger, Pinocchio, remember me

Yeah, kalau anda dalam bahaya sila jangan call wondepet. call Pinocchio dan beliau akan selamatkan anda guna hidung kayu yang panjang

9. Teen Top - Clap

I'm so Cra-cra-cra-zy, Crab..crab..crab..crab (100 kali) mad man

Lagu yang sesuai untuk lelaki yang gila makan ketam. Puahhahahaha

10. ZEA : Mazeltov

Latin Girl, Meshikan girl, Latin girl, Japan Girl
Mandey, tuesdey, wenesday, thersday, friday, saterday, sunday

Owh, dorang ajar geografi ngan pengajian am. Bagus jugak dorang ni. Lepas ni boleh buat lagu Calender. Nak lagi best buat lagu sifir lapan duet ngan Siti Sifir.

Bonus - Yang paling latest: B1A4

Baby I'm sorry, We got the better


Omg, music dah cun tapi lirik hancus... grrr, patut ke aku hantar buku english 1119 pada mereka?

Dah... berhenti meroyan!

Fuhhh, banyak pulak aku membebel. Jam pun dah dekat 5.30. Aku mintak diri dulu... Bubbye




3 comments:

  1. wahhh.sweet pon minat kpop..tp x kaji plak lirik dorunk..hehehehe..


    ^___^

    ReplyDelete
  2. pembetulan sket...lagu SNSD; perkataan Gee tu bukan in english...gee tu term korean...a term used to axpressed some kind of situation...yang lain2 tu no comment...sekadar menyedapkan sebutan je kot...bukan KPop je...JPop and even english song pon kadang2 ada buat macam tu...just my 2 cent

    ReplyDelete